Thursday, May 28, 2009

Lajnah Hiburan & Industri Musik.Kepala ku tersentak seketika mengenang kata2 akhi kamal sebelum balik dari kampus ke sandakan. Kita ni kalau mahu di katakan sibuk tidak la juga sampai dapat hasilkan satu buah mahupun dua buah buku sepertimana TGNA.Kadang malu dengan alasan sibuk.

sahabat dan sahabiah ku yang di rindui kerana Allah. entriku pada kali ini ingin membincangkan sebenarnya salah satu benda yang kiranya pada penghamatan jahilku ini kita terlepas pandang.Kata2 akhi Kamal seorang aktivis ekonomi HPA pernah mengatakan padaku.Hasli kita tidak ada lagi lajnah yang khusus berkenaan industri Musik.?ENTAH Ada atau tiada.itu ana tidak tahu.kalau al-arqam mereka ada mawaddah, PKS dengan Kump.yang popular dengan lagu semangatnya ar-ruhul jadid..kita ada apa? KA SHOUTUL AMAL...Hidupkah industri musik kita.

bagaimana pula dengan drama2 kita rancangan realiti TV kita, jika kelak kita jadi pemerintah.?dengan fahaman hedonisme yang begitu menebal dalam diri masyarakat malaysia.aduh..ini satu cabaran..?dan bukan cabaran teh tarik.ini cabaran ummah.kalau di sabah ni lagi la...setiap kali botting ( kawin ) ada jak pesta maksiatnya.macam disko dibuatnya majlis perkahwinan anak2nya.

kembali pada topik perbincangan. Tuan2 dan Puan2 sekalian.pertanyaan itu membuatkan aku bertanya pada diri sendiri kalau la aku jadi menteri dalam bidang ni apakah yang mamapu ku lakukan.???

Tindakan Gamis mengadakan konsert pada 1 OGOS ini merupakan salah satu pendekatan yang sewajarnya diberikan sokongan, dan Ini merupakan salah satu pendekatan besar yang perlu dan perlu dan wajar dilakukan dan di raih oleh semua pihak.NAMUN perlu di ingatkan juga kepada pihak GAMIS. Pertama yang perlu saya ingatkan disini adalah persoaln niat.? niat kena betul..bukan menunjuk2.tapi kerana Allah s.w.t. tapi itu bukan la benda yang besar untuk di perkatakan disini.

yang kedua.mampukah Gamis mengawal muda mudi pada hari itu. Sapalah GAMIS jika hendak di bandingkan dengan pihak POLIS NEGARA.Mereka dilengkapi dengan jumlah kekuatan yang besar, memiliki kereta dan persenjataan yang lengkap.memiliki pasukan yang berani mati berbekalkan topi merah dan penghadang rusuhan.

Apapun saya doakan GAMIS berjaya...dan berjaya teruskan perjuangan.sebagai langkah ke arah pemerintahan negara...tapi matlamat dan kampus2 jangn dilupakan.

kalau boleh PERISA kena jadi seperti gamis.buat satu konsert islami di sandakan.atau UMS Boleh buat konsert tersebut bersama2 dengan GAMIS.waula ualam.saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukan...sebagai coretan mengupdatekan blogku saja.?

No comments: